koteletsesam
sesampanerede koteletter med savoy- og blomkål
Det skal du bruge:
4 koteletter eller 1 lille mørbrad.
3 spsk. sesam.
1/3 savoykål.
1/2 blomkål.
3 spsk. flydende margarine.
2 spsk. mel.
3 dl. minimælk.
Ca. 4 dl. grønsagsvand,
Evt. ½ bouillon terning.
Salt.
Peber.
1 kg. Kartofler.
Sådan gør du:
1.
Kartoflerne skrælles og koges.
Kålen snittes og koges i letsaltet vand i ca. 5 min. under låg.
2.
Sigt vandet fra i en skål.
Margarine, mel og mælk koges op under omrøring.
Vandet fra kålen tilsættes og det simrer videre. Tilsæt evt. bouillonterning.
Det kogte kål kommes i og det simrer videre indtil kødet er stegt.
3.
Lidt salt og peber blandes med sesamfrø i en tallerken.
Koteletterne trykkes ned i frøene.
Eller mørbraden skæres i 1½ cm tykke skiver og trykkes ned i frøene.
4.
Steg kødet i ca. 1 spsk flydende margarine, ca. 3 min på hver side.
Tilbehør: Kartofler.
Tips:
Du kan også nøjes med et helt savojkål, et blomkålshoved eller et spidskål.
Bechamel sovs.
Citronbagt laks.
Farsbrød.
Fiskelasagne.
Fiskepakker.
Fiskepinde.
Fiskesuppe.
Forel på grønsagsbund.
Frikadeller.
Græskarsuppe
Hotdog med fuldkornspølsebrød.
Hvidkålsgryde.
Julienne suppe.
Kalkun med stegte grønsager.
Karrykalkun.
Koteletter,sesampanerede.
Kyllingebryst i røget svøb.
Kyllingebryst med soltørrede tomater.
Kylling med papaja og tomat.
Kylling med wok.
Kødsovs med grønsager.
Kødsovs – den nemmeste!
Mørbrad med soltørrede tomater.
Lynstegte rosenkål.
Lynstegt oksekød.
Pastarør med porre og spinat.
Persillerodssuppe.
Pizza på pitabrød med artiskokhjerter.
Pizza på pitabrød, med kødsovs.
Porretærte.
Raclette.
Spizy oksekødsdeller.
Suppe med sensommergrønt.
Avokadosalat.
Broccoli med vinigrette
Bulgur/Perlebygsalat.
Bønnesalat.
Bønnesalat med Edamame.
Coleslow.
Edamamepesto.
Fennikelsalat.
Gulerodssalat.
Gourgemole.
Lun blomkålssalat.
Kold bønnesalat.
Krammet hvidkål.
Linsepuré med grønsager i stave.
Lynstegte rosenkål.
Perlebygsalat.
Remulade.
Rodfrugtråkost.
Rødbederåkost.
Rødkålssalat.
Rødkålssalat m. appelsin.
Råkost med kål og gulerødder.
Spidskålssalat.
Stuvet hvidkål.
Tomatsovs 1.
Tomatsovs 2.
Vinigrette