græskarsuppe
græskarsuppe
Det skal du bruge:
1½ Hokkaido græskar.
1 stort løg.
2 chili, middel styrke.
½ kg gulerødder.
2-3 spsk. koldpresset solsikkeolie.
1,5 l. hønsebouillon.
1 surt æble.
Saften fra en eller to citroner.
Salt.
Peber.
Evt. æbleeddike.
Sådan gør du:
Græskaret skrælles, skæres i store tern og kernerne fjernes.
Løget snittes groft. Løg og græskar sauteres i ca. 5 min.
De to chili fint hakkes og tilsættes. Sauter videre i et par min.
Gulerødderne skrælles og skæres i grove stykker.
Gulerødder og hønsebouillon kommes i suppen.
Æblet skæres i kvarte, kernehuset fjernes, og æblet tilsættes suppen.
Saften fra citronen tilsættes og suppen koger videre ved svag varme i 30-40 min.
Blendes med en stavblender i gryden.
Smages til med salt og peber. Evt. mere citron og æbleeddike.
Tilbehør:
Fuldkornsbrød eller groft brød.
Tips:
Drys frisk basilikum eller koriander, evt. grofthakket over suppen.
En kugle skyr, som du laver med to skeer, vil også smage godt i suppen.
Eller rist lufttørret skinke på en tør pande, og kom det over suppen.