fiskesuppe
fiskesuppe
Det skal du bruge:
Opskrift til 6 personer, som forret til flere…
600g. frossen fiskefilet (hoki, sej/ torsk).
½tsk. salt.
250g. skalotteløg.
2 fed hvidløg.
1-2 gulerødder (150g.)
1 stor pastinak (150g.) eller persillerod.
1½ spsk. olivenolie.
5dl. vand.
2 fiskebouillonterninger/ fiskefond.
2dl. tør hvidvin/ saften af 2 citroner.
1 dåse hakkede tomater.
1 lille dåse tomatpure.
2 tsk. timian.
Friskkværnet peber.
150g. rejer/krebsehaler.
1dl. fløde/ undlades ved fedtreduceret kost.
Frisk timian.
Gulerod, persillerod og pastinak.
Sådan gør du:
1.
Tø fisken halvt op. Skær den i tern ca. 2cm. store.
Drys ternene med salt.
2.
Pil løgene og skær i både. Pil og hak hvidløgene fint.
Skræl gulerødderne og pastinaken og hak dem groft.
Svits løgene, hvidløget, gulerødderne og pastinakkerne i
olien i en stor gryde ved middel varme i ca. 5 min.
3.
Tilsæt vand og bouillonterningerne, vinen, tomaterne, og timianen.
Lad suppen simre uden låg i ca. 15 min.
Smag til med salt og peber. (hertil kan gøres i forvejen).
4.
Læg de optøede fiskestykker i og lad det simre ved svag
varme i 3-5 min. til fisken bliver hvid.
Pisk 1dl. fløde (undlades ved fedt-fattig kost).
5.
Fordel de afdryppede rejer/krebsehaler i tallerknerne.
Rør flødeskummet i og hæld den varme suppe over,
pynt med frisk timian.
Tips:
Kan spises som forret til seks-otte personer.
Eller som hovedret til fire personer.
Spis fuldkornsbrød til !