citronbagtlaks
citronbagt laks
Det skal du bruge:
Til fire personer:
1 lakseside eller laksestykker ca.600g.
1 stort finthakket løg.
1 pastinak.
3 gulerødder.
400g. frisk spinat, eller frossen.
1 hel peber (gul, grøn eller rød)
1 citron, økologisk.
Koldpresset rapsolie.
2 dl. hvidvin eller fiske bouillon.
salt, peber evt. citronpeber.
Evt. frisk eller tørret timian.
Grøntsagerne snittes fint og svitses på panden i 2-4 min med lidt salt og peber.
Alle grøntsagerne og spinaten lægges i et ovnfast fad, rapsolie hældes over grøntsagerne.
Laksen lægges over grøntsagerne med skindsiden nedaf.
Citronen fintrives over fisken. Citronsaften presses over laksen og grøntsagerne,
eller citronbåde lægges over retten. Timian fordeles over fisken.
I ovnen.
Retten tilberedes i ovnen v. 200 gr. i ca. 25 min.
Bagepapir lægges over retten.
Retten kan også tilberedes ved indirekte varme i en kuglegrill.
Servering.
Serveres med bulgur og groft brød.