fuldkornsboller
fuldkornsboller –
med masser af fibre og fuldkorn –
mætter godt !
Det skal du bruge:
150 g. knækkede hvedekerner.
2 dl. vand.
2 dl. lunkent vand.
25 g. gær.
3 dl. A38 naturel 0,5% eller yoghurt naturel.
1 spsk. groft salt.
500 g. fuldkorns speltmel eller andet fuldkornsmel.
400 g. hvedemel.
1.
De knækkede hvedekerner koges i de 2 dl. vand i ca. fem min.
Hvorefter de afkøles.
2.
Gæren røres sammen med det lunkne vand,
de knækkede hvedekerner og A38. Dejen tilsættes salt og
fuldkornsspeltmelet kommes i.
Tilsæt det meste af hvedemelet. Ælt dejen godt igennem og tilsæt resten
af hvedemelet gradvist. Dejen skal slippe fingrene men stadig være klistret.
3.
Dejen hæver ved stuetemperatur i en time, slås ned og hæver i yderligere en time.
4.
Del dejen til 20 boller, og bollerne hæver i ca. 30 min.
Bollerne bages ved 225gr. i 15-20 min.
Tips:
Hvedekernerne kan også overhældes med kogende vand og stå i blød i min. 12 timer.
Prøv også en af disse opskrifter: