brød-hvid-hvede
brød med Hvid Hvedemel
Det skal du bruge:
4 dl lunkent vand.
2 dl. kærnemælk/ 0,1%/yoghurt 0,1 %/ A38 0,1 %
25 g. gær.
¾ tsk salt.
1 spsk. rapsolie/olivenolie.
100 g. havregryn eller ruggryn.
350g. Hvid Hvedemel.
350g. hvedemel.
Sådan gør du:
1.
Gæren røres ud i vandet, surmælkprodukt, salt og olie tilsættes.
Havregryn og hvid hvedemel blandes i.
Hvedemel blandes i lidt af gangen, hold lidt tilbage til senere æltning.
2.
Det hele røres sammen og æltes. Dejen skal være lidt klistret.
Dejen stilles til hævning ved stuetemperatur i 20-30 min.
3.
Dejen æltes igen og det sidste hvedemel kommes evt. i.
Dejen hæver videre i 20-30 min. Formes til 1 brød, 4 flute,
ca. 20 boller, 12 madpakkeboller eller 8 burgerboller.
4.
Hæver igen i 20 min.
5.
Brødet bages i ca. 25-30 min. v. 200gr.
Flute og boller bages i ca. 14-18 min. v. 225gr.
Note:
Det bliver et lyst brød, men indeholder alligevel 450g. fuldkornsprodukt.
Hvid Hvedemel er et fuldkornsprodukt, hvor hele er kornet malet, derfor er der
tre gange så mange fibre, som i almindeligt hvedemel.