koldhævede fuldkornsboller med rugmel
koldhævede fuldkornsboller
med rugmel
Det skal du bruge:
15 g. gær.
4 dl. lunkent vand.
1 dl. A38 eller yoghurt naturel 0,5%.
½ tsk. salt.
100 g. rugmel.
150 g. fuldkornshvedemel eller grahamsmel.
50 g. knækkede hvedekerner eller rugkerner.
300 g. hvedemel.
Sådan gør du:
1.
Brug en grydeske til at røre det hele sammen med !
Gær og salt røres i det lunkne vand.
Rør A38/yoghurt, rugmel og fuldkornshvedemel i vandet.
Kom de knækkede hvedekerner/rugkerner i og rør sammen.
Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt og rør dejen godt sammen, indtil
den er en tyk sej ”grød”.
2.
Dæk dejen over med f.eks. film eller et låg, og lad den stå
natten over i køleskab, ca. 8-18 timer.
3.
Brug en grydeske eller en spiseske til at forme bollerne med.
Bages ca. 15 min. ved 200 gr.C.