madpakkeboller med ruggryn
madpakkeboller
Det skal du bruge:
25 g. gær.
1 tsk. groft salt.
5 dl. vand.
1 dl. A38 naturel 0,5%
150g. ruggryn.
150g. hvid hvedemel.
150g. gramhamsmel eller speltmel.
350g. hvedemel.
evt. 1 æg.
Sådan gør du:
1.
Rør gær og salt ud i lunkent vand.
Tilsæt A38. havregryn, hvid hvedemel og grahamsmel eller speltmel.
Hvedemel kommes i dejen og den æltes sammen.
2.
Stil dejen ved stuetemperatur og lad den hæve i ca. 1 time,
slå dejen ned og lad den hæve i 30 min.
3.
Dejen æltes igennem igen, deles til 12 store eller 20 små boller, som sættes på en bageplade med bagepapir.
4.
Bollerne efterhæver i ca. 30 min.
Pensles med æg eller æggehvide.
Bollerne bages ved 225gr. i 17-20 min.
Tips:
Lav en dobbelt portion. Så er der også nogle boller til fryseren.