suppesensommer
suppe med sensommergrønt
Det skal du bruge:
Opskrift til 4 personer.
1 løg.
1 broccoli.
1½ spsk. rapsolie.
0,5 l. hønsebouillon (vand og terning/fond).
250g. grønne bønner (friske eller frosne).
½ tsk. salt.
Friskkværnet peber.
Sådan gør du:
Pil og hak løget. Skær broccolien i mindre stykker. Svits løget i olien i en gryde.
Hæld bouillon på. Kom broccolien og bønnerne i gryden.
Lad det simre i 15-20 min. under låg.
Blend suppen med stavblender i gryden og smag til med salt og peber.
Tilbehør:
Spises med fuldkornsbrød til.
Tips:
Kan toppes med finthakede friske krydderurter, f.eks. persille, basilikum, salvie eller mynte.
Info:
Stilken på broccolien blev kaldt fattigmandsasparges og er fyldt med skønne kostfibre.