raclette
raclette
Det skal du bruge:
Opskrift til 8 personer.
Kød og fisk:
150g. store rejer.
4 store/8 små kammuslinger.
200g. laks med skind.
200g. kylling cocktailpølser, fedt max 9g.
180g. koldrøget skinke, fedt max 8g.
200g. hakket kyllinge- eller oksekødsfars max 7%.
6 æg.
Mager lagret ost, ca. 7 %.
1 spsk soltørrede tomater.
Salt.
Peber.
1 spsk. frisk basilikum, eller 1 tsk. tørret.
1 spsk frisk bredbladet persille eller 1 tsk tørret.
Grønsager:
Små cherry tomater.
Peberfrugt.
Champignon.
Obergine.
Squash
Ananas.
Løg.
Minimajs.
Finnikel.
Grønne asparges.
Sådan gør du:
1.
Kyllingefarsen røres sammen med soltørrede tomater, basilikum, persille, salt og peber.
Formes til små bøffer, ca. 3-4 cm i diameter.
2.
Halvdelen af skinken svøbes rundt om cocktailpølserne.
Den anden halvdel af skinken skæres i fine strimler og bruges til æggestanden.
3.
Æggene piskes sammen til æggestand og hældes i en kande.
4.
Æggestanden varmes i de små pander, evt. sammen med ost, skinke eller grønsager.
Osten rives og kommes i en skål.
Grønsagerne varmes oven på racletten.
Tilbehør:
Der er flere opskrifter på tilbehør her på erdusund dk.