porretærte

porretærte
Det skal du bruge:
Frokostret til 6-8 personer. Middag til 4 personer.
Tærtedej:
150g. hvedemel.
150g. fuldkorns rugmel.
50g/½dl. flydende margarine.
1dl. A38 0,5% eller lign.
½ tsk. salt.
Fyld:
2-3 porre.
1 løg.
½-1 chili. (alt efter hvor stærk den er).
2 fed hvidløg.
2 peberfrugter.
100g. lufttørret skinke.
Friskkværnet peber.
Knivspids salt.
Æggemasse:
3 æg.
2 dl. kvark eller mager cremefraiche.
½ tsk. salt.
Friskkværnet peber.
Sådan gør du:
Dej:
Kom mel, flydende margarine, A38 og salt i en skål. Saml dejen og
lad den hvile i køleskab i mindst ½ time.
Tryk dejen ud i en tærteform ca. 28cm. og prik dejen med en gaffel.
Forbag tærtebunden i 10 min. ved 180gr.
Fyld:
Porre renses og skæres i skiver. Løg, chili og hvidløg fint hakkes.
Peberfrugt og skinke skæres i tern.
Løg, chili og hvidløg svitses i nogle minutter, hvorefter porre tilsættes.
Salt og peber tilsættes.
Det hele svitses til grønsagerne er bløde og glasagtige.
Fyldet kommes på bunden når den er klar.
Æggemasse:
Æg, kvark, salt og peber røres sammen og hældes over fyldet.
Skinken fordeles over æggemassen og tærten bages i 30-35 min. ved 180gr.
Tips:
Frokostret eller middagsret med tilbehør,
f.eks. Perlebygsalat.
Fyld til Porretærte.