oksekoed-lynstegt
lynstegt oksekød
Det skal du bruge:
300g. oksekød filé/inderlår.
1 stort løg eller 2 små.
2 røde peberfrugter.
75g. tørrede bønner/150g. dåse bønner.
2 cm. ingefær.
2 fed hvidløg.
1 spsk. olivenolie/jordnøddeolie.
2-3 spsk. soja.
Peber.
Evt. tørret eller frisk chili.
Evt. balsamisk eddike.
Sådan gør du:
OBS:
Bruges tørrede bønner, start dagen forinden med at lægge dem i blød.
Bønnerne koges i nyt vand, efter anvisningen på posen.
Oksekøddet strimles tyndt. Ingefær og hvidløg, evt. chili, rives fint og blandes med sojaen.
Oksetrimlerne lægges i og det står og trækker i mindst 15. min.
Løg og peberfrugter skæres ud i små tern. Det marinerede kød svitses i den
varme gryde i ca. 2-3 min. Løg og peber tilsættes sammen med de
kogte bønner og svitses i 5 min. Smag til med peber, evt. balsamisk eddike og evt. mere soja.
Tilbehør:
Fuldkornsbrød, fuldkorns nudler, brune ris eller quinoa.
OBS: Vandet som bønnerne har ligget i blød samt det vand som de bliver kogt i
SKAL kasseres, da det ellers kan give voldsomme mavesmerter.
Bønner er iøvrigt en god kilde til protein og kostfibre.
Tilbered en hel pose bønner og frys ned i mindre portioner.
Woktip:
Du kan også lave retten i en wok, på en kulgrill eller over gas.
Da skal du kun bruge ½ portion. Eller lave retten to gange.