koteletter
Stegte koteletter med kartofler og persillesovs.
Det skal du bruge:
Kotelet:
Opskrift til fire personer.
2 koteletter ca. 4 cm tykke.
Flydende smør/rapsolie.
Peber.
Salt.
Persillesovs:
1 spsk. flydende margarine.
1 stor spsk. mel.
2 dl minimælk.
Ca. 1-2 dl. vand fra kartoflerne.
6-8 spsk. hakket persille.
Salt.
Sådan gør du:
Koteletterne krydres med peber.
Fedtstoffet smeltes på panden og bruses af.
Vigtigt at panden er godt varm inden koteletterne,
kommes på panden.
Brunes på den ene side i 2½ min.
Skru ned på middel varme og brunes på den anden side i 2½ min.
Vendes og steges i 5 min ved middel varme.
Vendes igen og steges i 5 min.
Tag koteletterne af og drys med lidt salt.
Skæres i skiver på tværs og serveres.
Persillesovs:
Margarinen varmes, melet piskes i, mælken tilsættes og piskes godt igennem.
Vandet fra kartoflerne tilsættes lidt efter lidt til en passende konsistens.
Sovsen koges i 2-5 min. Den finthakkede persille tilsættes.
Sovsen smages til med salt og peber.
Tips:
Koteletterne steges evt. også på højkant hvis de er tykke.
Er kotoletterne tyndere brunes i 1½ min. Og steges på hver side i 3-4 min.
Kog evt panden af med 0,5 dl vand og tilsæt til sovsen for at give mere smag.