er du sund dk
Menu
  • Forside
  • Opskrifter
    • Frokost
    • Middagsretter
    • Forretter
    • Grill
    • Tilbehør
    • Brød
    • Desserter
    • Snack
    • Julefrokost
  • Hvem er jeg.
  • Fuldkorn
  • Guidet indkøbstur
  • Natarbejde
  • Priser
  • Kontakt

forel-ovnbagt

forel på grønsagsbund

Det skal du bruge:
Opskrift til 4 personer.

1 forel eller anden fisk ca. 500g.
1 økologisk citron.
1 porre.
2 gulerødder.
1 lille løg.
Salt.
Peber.
2 kviste timian eller 1 tsk. tørret timian.
Evt. rosmarin / baslicum.

Sådan gør du:
Rens fisken og skyld den i koldt vand.
Skallen rives af citronen.
Rens og fintsnit porrene.

Gulerødderne og løget skæres i små tern.
Grønsagerne svitses på en pande 2-4 min.
Læg grønsagerne i bunden af et fad.
Drys krydderierne over.
Læg fisken på grønsagerne.

Kom revet citronskal over og evt. i fisken.
Pres saften af citronen over fisken.

Læg et stykke bagepapir over retten.
Sættes i ovnen i 15-20 min. ved 200 gr.

Tilbehør:
Serveres med ris, bulgur eller groft brød.

Forel:
Forel er egentlig en regnbueørred, der kan købes i portionsstørrelser af 200-300g.
Opdrættes for det meste i dambrug.
Halvfed fisk, rig på selen, kalcium, kalium, vitamin D og B12.
Share

    er du sund dk

    Sundheds- og Miljøformidler Edith Rasmussen.

    Menu

    • Forside
    • Opskrifter
      • Frokost
      • Middagsretter
      • Forretter
      • Grill
      • Tilbehør
      • Brød
      • Desserter
      • Snack
      • Julefrokost
    • Hvem er jeg.
    • Fuldkorn
    • Guidet indkøbstur
    • Natarbejde
    • Priser
    • Kontakt

    Kategorier

    • Ikke kategoriseret
    er du sund dk

    Edith Rasmussen, Sundheds- og Miljøformidler.

    er du sund dk

    Colunm 02

    Column 03

    Column 04

    Copyright erdusund dk
    • Forside
    • Opskrifter
      • Frokost
      • Middagsretter
      • Forretter
      • Grill
      • Tilbehør
      • Brød
      • Desserter
      • Snack
      • Julefrokost
    • Hvem er jeg.
    • Fuldkorn
    • Guidet indkøbstur
    • Natarbejde
    • Priser
    • Kontakt