forel-ovnbagt
forel på grønsagsbund
Det skal du bruge:
Opskrift til 4 personer.
1 forel eller anden fisk ca. 500g.
1 økologisk citron.
1 porre.
2 gulerødder.
1 lille løg.
Salt.
Peber.
2 kviste timian eller 1 tsk. tørret timian.
Evt. rosmarin / baslicum.
Sådan gør du:
Rens fisken og skyld den i koldt vand.
Skallen rives af citronen.
Rens og fintsnit porrene.
Gulerødderne og løget skæres i små tern.
Grønsagerne svitses på en pande 2-4 min.
Læg grønsagerne i bunden af et fad.
Drys krydderierne over.
Læg fisken på grønsagerne.
Kom revet citronskal over og evt. i fisken.
Pres saften af citronen over fisken.
Læg et stykke bagepapir over retten.
Sættes i ovnen i 15-20 min. ved 200 gr.
Tilbehør:
Serveres med ris, bulgur eller groft brød.
Forel er egentlig en regnbueørred, der kan købes i portionsstørrelser af 200-300g.
Opdrættes for det meste i dambrug.
Halvfed fisk, rig på selen, kalcium, kalium, vitamin D og B12.