energibar
energibar
Det skal du bruge:
Opskrift til 24 stk.
Dej:
200g. rugmel.
100g. havregryn.
250g. hvedemel.
2½ dl. lunkent vand.
1 dl. A38 0,5%.
25g. gær.
1 tsk. salt.
1 spsk. olie.
1 dl. græskarkerner, nødder eller mandler.
1 dl. solsikkekerner.
Rosinblanding:
100g. rosiner.
100g. dadler.
100g. figner.
2½ dl. lunkent vand.
Sådan gør du:
Rosiner, dadler, figner og vand blandes sammen i en skål og
stilles køligt evt. i køleskab, i min. tre timer eller til næste dag.
Dej:
Gæren opløses i lunkent vand, rosinblandingen kommes i, og det hele blandes sammen.
Lad dejen hæve i en time.
Dejen kommes i en sprøjtepose eller i en frostpose hvor der klippes hul i det ene hjørne.
Dejen sprøjtes på to bageplader med bagepapir. Lav otte lange eller 24 korte energibarer.
Bages ved 175gr. I 25-30 min.
Tips:
Andre tørrede frugter kan også bruges.