bønnesalat
bønnesalat
Det skal du bruge:
150g kogte kidney bønner/ eller lign.
150g kogte kikærter.
150g friske eller frosne grønne bønner.
1 stort bundt bredbladet persille.
Vinigrette.
1 spsk. grovkornet sennep.
3 spsk. hvidvinseddike eller citronsaft.
1 spsk. olivenolie.
1 tsk. Sukker/honning.
Salt.
Peber.
Sådan gør du:
Kedneybønner og kikærter tilberedes efter anvisning på posen
( husk ALTID at kasserer opblødningsvand samt koge-vandet).
De friske eller frosne bønner koges let. Afkøles og skæres
ud i 1-1½ cm stykker.
Persillen lægges i rigeligt koldt vand i ½-1 time.
Derefter tages persillen op af vandet og skylles evt igen.
De brede blade pilles af de grove stilke. Bladene hakkes groft.
Kedney bønner, kikærter, friske bønner, samt den grofthakkede
persille røres sammen.
Vinigrette:
Sennep, hvidvinseddike, olivenolie, sukker, salt og peber
røres sammen.
Smag på den og juster efter din egen smag.
Vinigretten kan serveres ved siden af eller hældes over
bønnesalaten.
Tips:
Alle friske krydderurter kan bruges, prøv dig frem !
Du kan også bruge perlebyg perlerug, perlespelt eller perlehvede.
Tips til tilberedning af alle slags tørrede bønner:
Hvis du har plads i fryseren, så tilbered hele posen med
bønner på engang, efter tilberedning deles bønnerne op i passende mængde,
puttes i poser eller bøtter, i forhold til hvilken mængde du finder
passende til en hverdag.
Kikærter kan også bruges efter de har været lagt i blød til
f.eks falafel. Derfor kan du evt også fryse de opblødte ukogte kikærter
i fryseren.
Fælles for både bønnerne og kikærterne er at de kan holde sig i mindst
et år i fryseren.