bønnesalat-edamame
bønnesalat med edamame bønner
Det skal du bruge:
opskrift til 4 personer.
250g. grønne bønner, friske eller frosne.
200g. bønne på dåse eller tørrede.
200g. Edamame bønner.
1 dl. Sorte ris/ perle spelt.
50g. soltørrede tomater.
1/2 skalotte løg/ 1 1/2 spsk. fint hakket løg.
Frisk persille.
Salt.
Peber.
evt. hvidløg.
Sådan gør du:
1.
Kog de grønne bønner i ca. 3-4 min. og køl dem af.
Bruges tørrede bønner lægges de i blød 1 døgn før, og koges
i ca. 1 time.
Bruges dåsebønner følges anvisningen på dåsen.
2.
De frosne Edameme bønner overhældes med kogende vand og står i nogle
få minutter, og vandet sies fra.
3.
Hak de soltørrede tomater.
Kog ris eller perle spelt.
Hakket løg og de øvrige ingredienser blandes sammen i en skål.
Smag til med salt og peber, og evt. hvidløg.
Tilbehør:
Vinigrette dressing.