blomkålssalat-lun
lun blomkålssalat
Det skal du bruge:
1 blomkål.
2 spsk. æbleeddike/ eller anden lys eddike.
1-2 spsk. Koldpresset olie oliven/raps.
1 spsk. grov sennep.
200g. mandler (smuttes og ristes på tør pande).
1 spsk. honning.
Løvstikke/ eller andet frisk grønt.
1 rødløg.
Salt.
Peber.
Sådan gør du:
1.
Del blomkål i små buketter og læg dem i et fad (smid ikke stokken ud).
Eddike, olie, honning, salt og peber røres sammen og hældes over buketterne.
2.
Sættes i ovnen ved 160 grader i 25-30 min. til de er gyldne.
3.
Bland hakket løg og de ristede mandler og kom over den varme blomkål.
Drys fint hakket grønt i, lige inden servering.
Tips:
Blomkålsstokken koges i skummetmælk til den er mør og blendes til en sovs.
Der smages til i forhold til den ret den serveres til.