madapkkeboller med rugmel og fuldkornshvede
madpakkeboller med rugmel
og fuldkornshvede
Det skal du bruge:
25 g. gær.
1 tsk. groft salt.
5 dl. vand.
1 dl. A38 naturel 0,5%
1 spsk. oliven- eller rapsolie.
150g. hvedeklid.
150g. rugmel.
150g. fuldkornshvedemel.
350g. hvedemel.
evt. 1 æg.
Sådan gør du:
1.
Rør gær og salt ud i lunkent vand.
Tilsæt A38. olie, hvedeklid, rugmel og fuldkornshvedemel.
Hvedemel kommes i dejen og den æltes sammen.
Hold evt. lidt at hvedemelet tilbage.
2.
Stil dejen ved stuetemperatur og lad den hæve i ca. 1 time,
slå dejen ned og lad den hæve i 30 min.
3.
Dejen æltes igennem igen, deles til 12 store eller 20 små boller,
som sættes på en bageplade med bagepapir.
4.
Bollerne efterhæver i ca. 30 min.
Pensles med æg eller æggehvide.
Bollerne bages ved 225gr. i 17-20 min.
Note:
Hvedeklid er ikke et fuldkornsprodukt, men det indeholder masser af fibre !