grydebrød
Mads´grydebrød
Det skal du bruge:
3 dl. vand.
2 dl. A38, yoghurt eller ymer.
Gær på størrelse med en ært. (ja så lidt).
2½ tsk salt.
1 tsk. sukker.
½ l hvedemel.
½ l fuldkornshvedemel.
Sådan gør du:
Kom vandet i en skål, tilsæt gæret og opløs det helt.
Tilsæt A38, salt sukker, hvedemel og fuldkornshvedemel.
Rør det hele sammen i ca. 20 sec. Til alt melet er vådt.
Det behøver ikke være en ensartet masse, der må gerne
være klumper i dejen.
Første hævning:
Lad dejen hæve på køkkenbordet med film over i ca. 12 timer.
Dejen hældes ud på et melet bord og vendes et par gange,
uden at slå for meget luft ud af dejen.
Anden hævning:
Et tyndt lag olie kommes på indersiden af en ny skål.
Drys lidt mel og kom dejen her i. Dejen skal nu hæve i 2
timer på køkkenbordet med film over.
En 5 l. gryde varmes op i en 250 gr.C. varm ovn.
Dejen kommes i den 250 gr.C. varme gryde.
Gryden må ikke smøres med olie, mel eller lign.
Et låg lægges over gryden i ovnen.
Brødet bages i 30 min. ved 250 grC. herefter bages brødet ved 210 gr.C. i 8 min.
eller til brødet har fået en pæn kulør.
Det bagte brød lægges på en rist og afkøler i mindst 25 min,
så bunden ikke bliver fugtig.
Husk:
Gryden skal være 250 gr.C. varm, ellers risikerer du brødet brænder fast !