linsepure
linsepuré med grønsager i stave
Det skal du bruge:
150g. røde linser.
Ca. 0,5 l. vand.
100g. løg.
½ dl. olivenolie.
2 tsk. karry.
1 citron.
½ tsk. salt.
½ tsk. samsal oelek / chilisovs.
1 bdt. koriander /dild.
Forskellige grønsager.
Sådan gør du:
Kog linserne i vandet under låg i ca. 30 min. hæld derefter kogevandet fra.
Pil og hak løget og sauter det i olie med karry ca. 5 min.
Tilsæt linserne og sauter fortsat ca. 2 min.
Blend det hele til en puré sammen med citronsaft.
Smag til med salt, peber, samsal oelek/ chilisovs.
Afkøl linsepuréen og tilsæt hakket koriander/ dild.
Skær forskellige grønsager i stave fx gulerødder, agurk, peberfrugter, bladselleri osv.
Dyp grønsagsstavene i puréen.
Tilbehør:
Fuldkornsbrød.