hvidkaalsgryde
hvidkålsgryde
Det skal du bruge:
Opskrift til 4 personer.
¼ hvidkål eller ½ spidskål (ca. 500g.)
1 stort eller 2 små løg.
500g. hakket oksefars max 7 %
1 spsk. olivenolie.
½ dl. soja.
1 tsk. salt.
Peber.
Evt. 1 dl vand.
Sådan gør du:
1.
Løget hakkes fint, og svitses sammen med oksekødet
i en stor gryde, i ca. 5 min.
2.
Hvidkålen eller spidskålen fintsnittes og tilsættes og svitses med i ca. 5 min.
Salt, peber og soja tilsættes, og evt. lidt vand.
Koges under låg i 10-15 min.
3.
Smages til med salt, peber og soja.
Serveres med brune ris, bulgur eller perlebyg.
Tips:
Tilberedes i en lidt stor gryde, da hvidkålen fylder en del i starten.
Hvidkål og spidskål indeholder masser af fibre, vitaminer og mineraler.
Et vinterhvidkål vejer ca. 2 kg. og kan holde sig 14 dage i køleskabet.
Opbevares i en plastikpose.