kalkungroensager
kalkun med stegte grønsager
Det skal du bruge:
Opskrift til 4 personer:
200g. kalkun i strimler eller kalkunbryst.
100g. friske eller frosne grønne bønner.
100g. friske eller frosne sukkerærter.
100g. friske eller frosne grønne asparges.
100g. friske eller frosne porre.
100g. frisk eller frossent spinat.
1 rød peber.
1 løg.
½ frisk chili.
2 spsk. soja.
2 spsk. soja til grønsager.
2 spsk. olivenolie eller jordnøddeolie.
1 spsk. sød chili sauce.
Salt.
Peber.
1.
Grønsagerne skæres i strimler og chilien finthakkes.
Olien kommes i en varm gryde, kalkunstrimlerne svitses i olien og sojaen.
2.
Kødet tages op og grønsagerne kommes i gryden og svitses til de er sprøde.
Salt og peber tilsættes.
Grønsagerne vendes rundt med jævne mellemrum.
3.
Sød chilisovs og soja tilsættes.
Kalkunkødet vendes i grønsagerne og varmes igennem.
Serveres med fuldkorns flute, fuldkornsnudler eller brune ris.
Erstat evt. en af grønsagerne med dobbelt af en anden grønsag. F.eks. ingen bønner
men så 200g. sukkerærter. Så man stadig får 500g. grønsager.
De mange forskellige grønsager kan også erstattes af en pose frossent wokblanding på ca. 500g.