koldhævede fuldkornsboller med fuldkornshvedemel
koldhævede fuldkornsboller
Det skal du bruge:
15 g. gær.
4 dl. lunkent vand.
1 dl. A38 eller yoghurt naturel 0,5%.
½ tsk. salt.
100 g. rugmel.
300 g. fuldkornshvedemel eller grahamsmel.
300 g. hvedemel.
Sådan gør du:
1.
Brug en grydeske til at røre det hele sammen med !
Gær og salt røres i det lunkne vand.
Rør A38/yoghurt og fuldkornshvedemel i vandet.
Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt og rør dejen godt sammen, indtil
den er en tyk sej ”grød”.
2.
Dæk dejen over med f.eks. film eller et låg, og lad den stå
natten over i køleskab, ca. 8-18 timer.
3.
Brug en grydeske eller en spiseske til at forme bollerne med.
Bages ca. 15 min. ved 200 gr.C.